Fritid: Formel 1, Fotboll, Foto, Ishockey, Musik, Teater, TV-spel
Personlighet: Förtroendeingivande, omtänksam, lättsam, men samtidigt jäkligt seriös

220113-428    220113-430    220113-429
220113-427

FC Z United - Karlsson Hus

Kvällens match för FC Z United mot Karlsson Hus avslutade en period med hårt spelschema för FC Z United. För egen del så var jag tidigt på plats för att insupa atmosfären från matchen som spelades före vår. Stod där själv och tittade innan Jörgen kom cyklandes och strax efter det Daniel och sedan Jennie.

Vårt lag fylldes på med spelare under ungefär en halvtimmes tid vilket inte var fallet för motståndarna i Karlsson Hus. När matchen skulle inledas var de blott två spelare på plats. FC Z bestod för dagen av en toppad uppställning med maximala tio spelare. Men nu var ju frågan om det skulle bli någon match av eller om det skulle bli seger på Walkover.

När man beskådar det andra lagets problem så slås man av två saker. Att det är väldigt skönt att vi slipper oroa oss på det viset och den farliga tanken att det ska bli en lätt seger. Det är allt för många matcher iår som vi har tappat på grund av underskattning.

När Karlsson Hus hade blivit tillräckligt många för att inleda matchen och vi hade peppat upp varandra att kämpa stenhårt trots vårt numerära överläge. De var fyra utespelare mot våra sex. Vi satte full fart från början för att utnyttja övertaget och pressade deras backlinje hårt. Det innebar att deras uppspel allt som oftast hamnade vid fötterna på våra försvarare som kunde vända spelet och pressa på framåt.

220113-76
Stefan Sjöstrand gör 3-0 bakom en överspelad målvakt längst till höger i bilden

Vårt spel gav utdelning när Stefan Swärdh gjorde 1-0 och 2-0. 3-0 kom genom Stefan Sjöstrand som gjorde sitt första mål för säsongen när han satte bollen i nätet från nära håll efter att målvakten blivit överspelad.

Fram till nu hade vi fördelen av att vara flera på plan, men i fortsättningen av matchen var även Karlsson Hus fullt lag. Men FC Z tuggade på och malde sönder motståndarna. 4-0 gjorde av Mikael Eriksson på ett hårt skott, 5-0 av Jörgen Swärdh.

220113-77
Micke Erikssons hårda skott sträcker nätet till ledning 4-0

Nu märktes det en liten dipp i laddningen från FC Z United och det straffar sig omgående. Karlsson Hus tilläts reducera ledningen till 5-1, men med några sekunder kvar av första halvlek nådde Sjöstrand högst på en hörna och nickade in 6-1-målet.

220113-78
Jörgen Swärdh dundrar in 5-1 via stolpen

Andra halvlek spelades av på ett mycket bra sätt och FC Z gick ifrån ytterligare och vann till slut matchen med 10-2 efter mål av Jörgen Swärdh, Daniel Norrman och Stefan Swärdh.

220113-79
8-2 Daniel Norrman frispelad efter en fin passningskombination

9-2-målet av Stefan Swärdh kom efter ett skott från mittlinjen. Lätt att tänka att det var målvaktstavla, men målet kom efter att Stefan Sjöstrand hjälpt sin namne genom att kyligt släppa bollen under benet och direkt in i mål.

220113-80
Stefan Sjöstrand släpper Stefan Swärdh långskott under benet till 9-2

220113-81
Avslutande 10-2 genom Stefan Swärdh

Det mest anmärkningsvärda från andra halvlek var när vi fick en straff emot oss. Den var korrekt dömd, men det som är lite komisk i situationen är att 100+ kg Tobbe Asklöf, som aldrig har fått en straff eller frispark med sig fick det när Robert råkade fälla honom i vårt straffområde.

FC Z:s insats idag var mycket god och laget lyckades idag kämpa och spela för varandra genom hela matchen. Segern innebar även att laget åter närmade sig toppen efter att ha haft lite otur med resultaten på sistonde. Nu fortsätter vi som vi gjorde idag för våra supportrars skull.