Fritid: Formel 1, Fotboll, Foto, Ishockey, Musik, Teater, TV-spel
Personlighet: Förtroendeingivande, omtänksam, lättsam, men samtidigt jäkligt seriös

220113-428    220113-430    220113-429
220113-427

FC Z United - Kommunal

Match 2 för FC Z denna vecka var mot Kommunal. Efter måndagens match där den riktiga tändningen saknades såg FC Z till att vara igång ordentligt från start i denna matchen. Alla kämpade för varandra och laget försökte i första hand förhindra att Kommunal kom till några farliga chanser och i andra hand gå till anfall.

Taktiken föll väl ut och efter ungefär halva första fick Stefan Swärdh tag på bollen på offensiv vänsterkant. Han avlossade ett skott ur snäv vinkel som gick in via en försvarare. 1-0 till FC Z. Stärkta av målet så fortsatte FC Z att effektivt störa bort Kommunals anfallsvägar.

2-0 kom i slutet av första halvlek när Jörgen Swärdh var ute på en offensiv utflykt. Vid gränsen till offensivt straffområde fintade han bort försvararen och avlossade ett skott som lite retfullt letade sig in i målvaktens vänstra hörn. FC Z gick till pausvila efter en väl genomförd första halvlek där alla kämpade för varandra på ett exemplariskt sätt.

220113-46

Matchbilden fortsatte i början av andra halvlek och alla stod upp på ett exemplariskt sätt. Detta spel resulterade i att FC Z lyckades att sätta 3-0. Jörgen Swärdh gjorde ett mål som påminde mycket om 1-0-målet. Dålig vinkel och in via en försvarande spelare.

220113-47

Något olyckligt kom Kommunal något närmare när man lyckades få in ett 3-1-målet efter ett pass längs mållinjen till omarkerad spelare på bortre stolpen. FC Z fortsatte att kämpa på på samma sätt som man gjort genom hela matchen. När Kommunal dessutom fick en spelare utvisad för protester så såg situationen mycket positiv ut.

FC Z tog tag i taktpinnen och hade lägen att göra 4-1. Men då uppstår en omdiskuterad situation. Kommunal får en korrekt dömd frispark halvvägs in på offensiv planhalva. De slår den snabbt utan att kräva avstånd och skjuter bollen i ryggen på FC Z:s back Robert Nyström, som är på väg bort från bollen. Domaren väljer i denna situation det smått horibla domslutet att visa ut Robert.

220113-48

Efter att det ett tag varit spel 5-5 fick Kommunal åter in sin sjätte utespelare och satte hård press mot FC Z:s mål. Stormen såg ut att reda ut sig, men ett missförstånd mellan bröderna Swärdh resulterade i att Kommunal kom fria mot Anders i målet och 3-2 var ett faktum.

FC Z såg ut att ha situationen under kontroll och med fullt manskap på planen och bollen under kontroll med några sekunder kvar. Kommunal fick en frispark vid mittlinjen när FC Z vid en inspark slog bollen över mittlinjen. På den efterföljande frisparken lyckades Kommunal kvittera på ett tveksamt sätt då. FC Z:s målvakt täcktes bort och blev förhindrad att gå upp i den situationen.

Matchen slutade 3-3, men en match som spelades med en fin inställning och kampanda från hela FC Z:s manskap. Nu fortsätter vi så allesammans så kan det bli en rolig vår.