Fritid: Formel 1, Fotboll, Foto, Ishockey, Musik, Teater, TV-spel
Personlighet: Förtroendeingivande, omtänksam, lättsam, men samtidigt jäkligt seriös

220113-428    220113-430    220113-429
220113-427

Linköpings HC är så in i Norden bra!

Linköpings HC har tagit hem den första stora bucklan för säsongen. Detta genom att på hemmaplan besegra Frölunda i finalen med 5-4 efter förlängning. Att det var två lag som verkligen ville vinna denna kamp var uppenbart. Det kändes inte alls som en försäsongsturnering och det är det kanske inte heller. Åtminstone inte om man placerar sig väl i den.

LHC inledde matchen bra och redan efter 1:07 satte Denns Bozic matchens första mål och karriärens första A-lagsmål. 18-åringen, ursprungligen från Södertälje, blir en kille att ha koll på i vinter. Med det spel han visat upp i Nordic Trophy så är han helt klart med och slåss om en plats i truppen.

Efter målet trummade LHC på ytterligare och hade flera chanser till ytterligare mål, men när inte Holmqvist stod i vägen så var stolparna eller ribban där och hindrade pucken. Frölunda vaknade till i mitten av perioden och hade en del chanser de också, men 1-0 var ställningen efter första.

Även andra perioden inleddes fint av LHC. Efter att Pajen utnyttjat en av sina patenterade vändningar petades pucken retfullt sakt fram till exkapten Emvall som distinkt satte 2-0 i krysset. Riktigt läckert från vår vinkel precis bakom mål. Men Frölunda skulle vakna till igen och den här gången med resultat. Reducering 2-1 kom efter ett antal varv runt LHC:s mål innan Kahnberg kunde skicka in den i tom kasse.

Halvvägs in i perioden hände något som inte brukar hända så ofta. LHC drabbades av att två spelare utvisades samtidigt. Bra gjort av domarna att ta dubbla utvisningar. Annars brukar det ofta vara laglöst spel där allt tillåts under en avvaktande utvisning. Nackdelen med detta mod var att Frölunda fick chansen att spela två minuter 5 mot 3. Det behövdes inte så lång tid innan kvitteringspucken satt bakom Henriksson i LHC:s mål. Dessutom 1:43 kvar i PP. Men det klarades av utan mål och resten av perioden blev också mållös.

I inledningen av tredje perioden ville minsann den nya kapten Jocke Eriksson också visa att han kunde göra mål. En minut in i perioden satt 3-2-pucken. Åter i ledningen kändes det bra, men lite nervöst. En puck till i nätet skulle lugna ner oss lite och den kom också. Jan Hlavac såg till att sätta 4-2.

Men spänningen kom åter. Frölunda lyckades nämligen reducera med fyra minuter kvar och plockade ut målvakten när cirka tre minuter återstod. Det resulterade också efter en omstridd situation där pucken petades under Henrikssons ben och in i mål. Frågan var dock om den var blockerad innan eller inte. Jag tror inte att den var det och målet var således korrekt och därigenom gick matchen till sudden death.

Frölunda inledde förlängningen i 4 mot 4 bäst och skapade tryck mot LHC:s mål. LHC skulle dock få sina chanser också när man fick Powerplay. Powerplay 4 mot 3 är ett ypperligt läge att göra mål och mycket riktigt så satt den. Jan Hlavac avgjorde matchen och turneringen och såg därigenom till att ordna säsongs första buckla av tre möjliga till Linköping.

Tidigare under dagen hade man fått njuta av ytterligare hockey när Färjestad spelade mot HV71 i Stångebrohallen om femte pris i Nordic Trophy. Färjestad inledde matchen i ett högt tempo och lyckades göra mål på två av de tre första skotten på mål. 2-0-pucken på väg in ovan. I första perioden var man det klart bättre laget i matchen.

I andra perioden lyckades HV71 kvittera ledningen innan Färjestad åter gick ifrån. Hur det gick till vet jag dock inte då jag var i Cloetta Center då och kikade på bronsmatchen mellan Djurgården och Helsingfors. Likaså när HV åter kvitterade i tredje perioden på straff.

Däremot såg jag förlängningen som avgjordes efter en minut när HV71 spelade runt pucken mycket effektivt innan den hittade in i nätmaskorna. HV71 lyckades alltså hämta upp både i matchen och den misslyckade försäsongen till ett hyfsat slutresultat. Inför sista omgången var man pressade att vinna för att överhuvudtaget få spela B-slutspel.

Under gårdagen fölorade Djurgården straffläggning i semi mot Minnesota Wilds, eller jag menar Frölunda, som kopierat Minnesotas dräkter rakt av. Så om någon undrar hur Frölunda kommer att se ut nästa säsong, så kika på Minnesota Wilds dräkter iår. I vilket fall.... dagens match mot Helsingfors skulle visa sig bli precis lika spännande. Matchen gick nämligen till straffar idag också.

Matchens dråpligaste mål gjordes nog av spelaren som blev lyckligast för sitt mål. Djurgårdsjunioren Jacob Josefson skickade in en retur från kanten. Skottet hade gått utanför om inte Helsingfors målvakt hade varit på plats med sin klubba och styrt in pucken i den egna buren.

Men han skulle få revansch i och med att Helsingfors besegrade Djurgården i straffläggningen som följde. Det var faktiskt den enda match ett finskt lag kunde vinna över ett svenskt under hela helgen. Den och B-landskampen i Södertälje. Det är även kul att man fått se en massa straffar i helgen förresten och lika skönt att det inte avgör några poäng i Elitserien. Lite lotteri är det allt över det och har man varit lika bra i 65 minuter så är man nog lika bra.